• "Knjiga koja želi da traje je ona koja se može čitati na različite načine. U svakom slučaju treba da omogući različito, promijenjljivo čitanje. Svaka generacija čita velika djela na drugačiji način." Horhe Luis Borhes

Camilla Läckberg - Ledena princeza

Radnja romana smještena je u autoričin rodni grad Fjällbacke, malo, ribarsko, turističko mjesto na švedskoj obali. Nakon iznenadne smrti roditelja, spisateljica Erica Falck vraća se u rodno selo gdje se susreće sa još jednom tragedijom: smrću svoje najbolje prijateljice iz djetinjstva. Upravo je Erica pronašla Alexino mrtvo tijelo u kadi punoj zaleđene vode te isprva nevoljko, a kasnije iz osobnih razloga biva uvučena u slučaj. Na početku izgleda kao da je Alex počinila samoubojstvo, ali Erica uz pomoć detektiva Patrika Hedströma dolazi do šokantne spoznaje da je Alex ubijena.  Fjällback krije tajne iz svoje prošlosti a netko u Fjällbacku spreman je učiniti sve kako bi sačuvao te davno zakopane tajne.
Camilla Läckberg (1974.) jedna je od najčitanijih i najpoznatijih švedskih književnica mlađe generacije a mediji je već nazivaju novom europskom kraljicom krimića.
"Ledena princeza", prvi je krimić Camille Läckberg pa ukoliko volite djela Agathe Christie, ovaj će vas roman oduševiti.