• "Knjiga koja želi da traje je ona koja se može čitati na različite načine. U svakom slučaju treba da omogući različito, promijenjljivo čitanje. Svaka generacija čita velika djela na drugačiji način." Horhe Luis Borhes

Alek Popov - Misija London

U Misiji London ima odličnog pripovijedanja, osjećaja za detalj, svježeg humora i najvažnije - osjećaj za mjeru. Svi kritičari slažu se u jednom - ovo je najsmješnija knjiga novije bugarske književnosti i pravi europski humoristični roman s elementima krimi priče.
Priča romana prati dolazak novog veleposlanika u bugarsku ambasadu u Londonu, te organiziranje koncerta za jednu bugarsku pjevačicu s političkim vezama, na čiji se koncert  želi dovesti i sama engleska kraljica. No kako je novoimenovani ambasador u posljednji čas otkrio, agencija koju je angažiralo veleposlanstvo umjesto „ozbiljnim" P.R.-om bavi se prostituiranjem dvojnika slavnih osoba, a umjesto prave kraljice na koncert je nakanilo poslati vrckastu kraljičinu dvojnicu, inače umirovljenu učiteljicu...
Sve to prerasta u humoristično skiciranje odnosa između domaćega i inozemnoga, Nas i Njih (toliko važna za Balkan) te načina na koje se Popovi sunarodnjaci – kao i 'mi' iz tranzicijskog susjedstva – ponašaju i snalaze u stranom svijetu. 
Alek Popov trenutno je jedno od zanimljivijih imena bugarske književnosti, autor više zbirki priča, eseja, scenarija i dvaju romana.