• "Knjiga koja želi da traje je ona koja se može čitati na različite načine. U svakom slučaju treba da omogući različito, promijenjljivo čitanje. Svaka generacija čita velika djela na drugačiji način." Horhe Luis Borhes

Victoria Hislop - Otok

Ova prekrasna, prelijepa priča, jedna je od najposuđivanijih knjiga u našim knjižnicama koja će se uskoro naći i na filmskom platnu. Naime, grčka producentska kuća Mega otkupila je prava na knjigu po kojoj je napravljena serija od 26 epizoda koje su snimane na lokacijama koje su opisane u knjizi.
Dvadesetogodišnja Alexis poželi saznati više o skrivenoj prošlosti svoje majke koja je odrasla u malenom ribarskom selu na Kreti. Kako bi saznala više, Alexis odluči otputovati u Grčku, a prije puta majka joj daje pismo za staru prijateljicu Fotini. U tom pismu krije se tajna obiteljske prošlosti, potresna priča o obitelji razaranoj nesrećama, ratom i strastima. Otkrivajući prošlost svoje majke, Alexis se suočava i sa svojim problemima te mora odlučiti u kojem će smjeru krenuti njen život. Veliki dio radnje odvija se na otoku Spinalongi koji je u prošlosti bio najveća kolonija gubavaca u Europi. Priča o njihovim životima, radostima, tugama, ljubavima, sigurno će vas dirnuti u srce.