• "Knjiga koja želi da traje je ona koja se može čitati na različite načine. U svakom slučaju treba da omogući različito, promijenjljivo čitanje. Svaka generacija čita velika djela na drugačiji način." Horhe Luis Borhes

Najčitaniji domaći autori

Julijana Matanović : „Bilješka o piscu“ – Nakon deset godina provedenih u Švedskoj, glavna junakinja ovog romana vraća se u domovinu. Cijelo to vrijeme tražila je smisao svoga života, a sada kada se vratila pokušava shvatiti što se dogodilo sa njezinim životom koji je protekao u očekivanju odluke jednog muškarca. Iako roman nije autobiografski, on obiluje snažnim emocionalnim stilom pa će mnogi čitatelji u njemu prepoznati dijelove svoje autobiografije. Ovim romanom Julijana Matanović postala je jednom od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnica.
Arijana Čulina : „Šta svaka žena triba znat o onim stvarima“ – U ovoj duhovitoj i nevjerojatno zabavnoj knjizi George bjondina daje savjete kako ostvariti dobar ljubavni život te razotkriva našu muško-žensku svakodnevnicu. Roman je prodan u 35.000 primjeraka čime potvrđuje svoju kvalitetu a Arijanu Čulinu svrstava u red najprodavanijih hrvatskih pisaca.
Lana Biondić – „Život na visokoj peti“ – knjiga koja je i prije objavljivanja postala pravi hit. Autorica na vrlo duhovit način piše o jet-setu, prijateljicama, muškarcima, shoppingu, sponzorušama, o tome kako se bogato udati i još mnogo drugih tema koje će sigurno privući vašu pozornost.
Ante Tomić – „Što je muškarac bez brkova“ – humorističan roman koji se već duže vrijeme zadržao na prvim mjestima čitateljskih top lista. Radnja se odvija u Smiljevu, malenom selu dalmatinske zagore a centralni lik je Tatjana – mlada udovica koja se zaljubi u župnika. Prema romanu snimljen je i film koji je postao hit u hrvatskim kinima.
Zoran Ferić – „Djeca Patrasa“- prekrasan ljubavni roman koji govori o „zabranjenoj“   ljubavi između četrdesetčetverogodišnjeg profesora i njegove sedamnaestogodišnje učenice.
Profesor se nalazi ne prekretnici jer mora odlučiti da li ostati u braku koji ga počinje gušiti ili nastaviti sa svojom ljubavnom vezom.
Renato Baretić - "Osmi povjerenik" - roman koji je postigao golemi uspjeh. priča prati mladog zagrebačkog političara koji dolazi na otok Trečić gdje kao vladin povjerenik mora organizirati izbore i lokalnu vlast.
Velike preporuke za čitanje ovog romana u kojem ima vrlo malo politike, malo kriminala, malo seksa i puno, puno humora.